119 Ministries heeft een nood

119 Ministries heeft een nood
Sjalom aan iedereen die het onderwijs van 119 volgt. Wij bidden dat 119 een zegen is en zal blijven voor u en de uwen en dat dit belangrijke bericht goed wordt ontvangen, zoals we het bedoeld hebben toen we het schreven. In de afgelopen zes jaar is deze bediening voor ons allemaal tot zegen geweest.
Degenen die 119 al een tijdje volgen, zullen zich wellicht verbazen over het onderwerp van deze boodschap, waarin wij aangeven een nood te hebben, tenminste, dat is wat wij hopen. 119 Ministries heeft nooit een specifieke behoefte voor zichzelf uitgesproken. JHWH heeft 119 altijd zodanig voorzien dat er genoeg was om de visie en missie waarvoor we ons inzetten te bekostigen. Maar, voor de eerste keer, hadden we het gevoel dat het nodig was om deze nood met u te delen. Het is niet iets dat we graag doen. We kiezen er liever voor om gebruik te maken van de middelen die 119 op een bepaald moment ter beschikking worden gesteld.
Zoals velen van jullie weten, is de 119 Studio sinds juli 2012 in Costa Rica gevestigd. Vanwege een aantal dwingende redenen (die we hieronder zullen beschrijven voor transparantie en duidelijkheid), zijn we ervan overtuigd dat JHWH de 119 Studio in de nabije toekomst zal doen terugkeren naar de Verenigde Staten.
De internationale verhuizing van de studio naar CR was niet ongecompliceerd of gratis. Dat zal ook gelden voor een verhuizing terug naar de VS. Wij streven ernaar om voor het eerst een stabiele, efficiënte en effectieve studio te garanderen voor 119 Ministries. In 2016 waren de uitgaven van 119 iets hoger dan de inkomsten. Zoiets gebeurt van tijd tot tijd in een bediening. In 2016 hebben we onze uiterste best gedaan om meer mensen te bereiken, waardoor onze uitgaven hoger waren. Toch is dat het doel van onze bediening: dat we anderen bereiken. Omdat het verplaatsen van de studio een ongeplande uitgave is, kunnen we dat niet financieren zonder extra hulp.
Als u onze geschiedenis kent, dan weet u dat het niet onze stijl is om hulp te vragen. We laten weten hoe iemand 119 kan ondersteunen als hij zich daartoe geleid voelt, maar het is altijd ons doel geweest om geen bediening te zijn die voortdurend aangeeft financiën nodig te hebben. Elke bediening heeft constant een behoefte omdat er altijd meer te doen is dan wat we op dat moment doen, waarbij de beperkende factor bijna altijd de hoeveelheid steun is die wordt ontvangen.
JHWH heeft ons in staat gesteld veel te doen voor Zijn glorie, zonder veel van anderen te vragen. 119 Ministries is direct verbonden met ongeveer 100.000 mensen, en onze video's worden ongeveer drie miljoen keer per jaar afgespeeld. Dat zijn bemoedigende getallen. Prijs Jah, omdat de statistieken blijven groeien. Onze grootste angst is dat wij het zelf ‘verpesten’. Daarom proberen wij maar gewoon wekelijks studies uit te brengen, inkomende vragen te beantwoorden, ondersteuning te bieden aan weduwen, wezen en daklozen, en al het andere te laten voor wat het is. We proberen niet meer te zijn dan waartoe JHWH ons heeft geroepen. We hebben het gevoel dat als we ons op die dingen richten, JHWH verheerlijkt zal worden, en dat is ons voortdurende doel tot de terugkomst van onze Messias.
Het is onze bedoeling dat dit de enige keer is dat 119 Ministries aangeeft een nood te hebben. Hoewel we dit bericht een paar keer zullen doen uitgaan, om iedereen de kans te geven het te lezen, verwachten wij dat wanneer aan deze behoefte is voldaan, en de 119 Studio op een stabiele, functionele en permanente plek staat, we gewoon door kunnen gaan met waar we mee bezig zijn.
Op zijn minst hebben we extra gebed nodig. Door de hieronder beschreven details zal de reden daarvoor duidelijker worden. Als u zich geroepen voelt om deze verandering te ondersteunen, voelen wij ons nederig door uw vrijgevigheid en dankbaar voor uw hulp om een ​​stabielere en langere termijn locatie voor de 119 studio te bieden.
 
Waarom is 119 in de eerste plaats naar Costa Rica verhuisd?
Terug in 2012 groeide 119 Ministries in een tempo dat niet voorzien was. 119 begon meer en meer tijd op te eisen, en dat was een uitdaging naast onze voltijdbanen. We lieten de financiële zekerheid van onze banen achter ons, verkochten onze huizen en bijna alles wat we hadden, en gebruikten dat om 119 Ministries te financieren. We besloten om naar Costa Rica te verhuizen om de bediening kosten te besparen en om 119 de tijd te geven stabiel te worden en een begin te maken met de vervulling van ons doel. Die strategie werkte en de verhuizing naar Costa Rica bracht waarvoor ze was bedoeld. Na vijf jaar is er echter veel veranderd. Costa Rica is niet de ideale locatie voor de 119 studio. Hoewel Costa Rica een mooi land is en veel positieve kanten kent, helpt alleen een land dat mooi is niet voor de bediening van 119. In de afgelopen vijf jaar zijn de kosten in CR toegenomen en in een poging om veel uitdagingen waar we hier tegenaan lopen het hoofd te bieden, blijven deze kosten toenemen. Het team van 119 is meer dan verdubbeld sinds we verhuisd zijn naar CR, wat ook de complexiteit heeft verhoogd, vooral omdat onze staf is verdeeld over de VS en CR.

Waarom moet de 119 Studio verhuizen?
Er spelen veel zaken mee bij onze overweging om te verhuizen. Wij voelen ons geroepen om u alles te vertellen wat tot deze beslissing heeft geleid.
Studio stabiliteit - sinds onze verhuizing naar Costa Rica, hebben we de 119 studio driemaal moeten verplaatsen. Niet omdat we de studio graag wilden verplaatsen, maar omdat de ontstane situaties dat nodig maakten. Elke verhuizing is een dure en tijdrovende bezigheid. Costa Rica is een tropische omgeving. Het geluiddempende materiaal is vaak onderhevig aan schimmel en soms was het niet meer acceptabel. We proberen het te bestrijden met ontvochtigers, maar elektriciteitskosten zijn enorm hoog in CR. Geluidsvervuiling is een probleem geweest. Elke keer als een motorfiets of auto langs rijdt, moeten we stoppen met opnemen en opnieuw beginnen. Als het regent, kunnen we niet opnemen tot de regen is gestopt. Als een vogel te luid zingt, moeten we stoppen met opnemen en de vogel wegjagen, waarbij hij 10 minuten later weer terugkeert (maak je geen zorgen, alle tropische vogels zijn ongedeerd gebleven tijdens het maken van de video’s). We hadden constant problemen met de riolering op een van de studio locaties en de lucht die daarbij vrij kwam was misselijkmakend, waardoor de ruimte eerst moest worden geventileerd om het opnemen van een video draaglijk te maken. De stroomvoorziening is onvoorspelbaar en stroomstoringen zijn een voortdurend probleem. Achteraf gezien is veel van dit alles grappig, gezien alle dingen die we op de achtergrond hebben moeten aanpakken. Onze meest recente studio heeft veel van deze problemen opgelost, maar dat ging gepaard met hogere maandelijkse kosten waardoor nieuwe problemen ontstonden. De studio bevindt zich in ons huis, maar dat heeft weer gezorgd voor nieuwe uitdagingen en consequenties.
Huidige locatie - De huidige 119 Studio heeft bijna alle geluidsoverlast opgelost. Dat was op zichzelf al bijna levensveranderend. Wat we meer kwijt waren aan extra maandelijkse kosten, werd gecompenseerd door een hogere efficiëntie en betere akoestiek. Maar, hoewel we dat toen niet beseften, waren we verhuisd naar de gevaarlijkste locatie in de omgeving. De straat verderop is bekend vanwege drugs- en andere problematiek. Het is niet ongewoon dat de politie moet optreden. Een buurman heeft onlangs een naburig veld in brand gestoken, waarschijnlijk met de intentie de bomen te verbranden om toegang te krijgen tot ons perceel. We hebben een keer een woninginbraak meegemaakt in Costa Rica waarop we vanwege onze veiligheid natuurlijk zijn verhuisd. Op deze nieuwe locatie zijn de dingen niet beter geworden, en misschien zelfs verergerd. Onze waterpomp, die water naar ons huis pompte, werd gestolen, waarschijnlijk om te worden verkocht voor drugs. Onze meest recente frustratie is dat twee mensen in de buurt onze waterklep op straatniveau steeds dichtdraaien. Ze doen dit om te kijken of wij het weer opendraaien, want als we dit niet doen, weten ze dat we niet thuis zijn en kunnen ze inbreken om ons te bestelen. Ze hebben ook al de waterpomp gestolen, die moeilijker te beschermen is. De politie biedt ons niet veel hulp, en zelfs na tweemaal de klep af te dichten, werd het niet opgelost. Ze blijven het maar doen. Ze zien dat ik de klep meerdere malen per dag weer terugdraai en ze maken mij belachelijk wanneer ik dit doe, vandaag hebben ze de klep ingesmeerd met hondenpoep als afschrikmiddel (ja, hier hebben we dagelijks mee te maken). We noemen deze dingen niet om te klagen, maar omdat we ons zorgen maken over onze veiligheid, en gebed wordt zeker gewaardeerd. Het is een vijandige omgeving geworden en het voelt egoïstisch om van mijn familie te verlangen dat ze voor de rest van hun leven moeten omgaan met deze dingen, omdat het niet absoluut noodzakelijk is. Dit zijn slechts enkele recente voorbeelden. Dergelijke frustraties zijn al jaren gaande. Hoewel er in Costa Rica zeker plaatsen zijn, zoals beveiligde woongemeenschappen, waar dergelijke problemen kunnen worden vermeden -iets wat we ook zeker hebben overwogen- zijn deze percelen vaak tweemaal zo duur als opties in de VS.
Familie problemen - onze kinderen worden ouder. Meerdere gezinnen met kinderen waarmee we in contact waren in CR, zijn verhuisd of zijn van plan te verhuizen vanwege soortgelijke problemen waar wij tegenaan lopen. Gringo’s kunnen een doelwit zijn in CR en diefstal en huisinbraken zijn een constante zorg. We hebben onze kinderen verhuisd naar CR ter wille van 119. Wij bieden hen echter een kindertijd van toenemende isolatie, in afwezigheid van andere familieleden en vrienden. We maken ons voortdurend zorgen of we hen op deze manier niet beroven van hun jeugd. Het is niet de makkelijkste situatie voor hen en ons. We hebben in deze vijf jaar in Costa Rica vijf keer moeten verhuizen. Onze familie heeft nooit stabiliteit gekend. Het zou een zegen zijn om een ​​plek te hebben waarvan we weten dat we daar op lange termijn kunnen blijven. Hoewel het waarschijnlijk nog steeds een huurhuis zou zijn, omdat we ons geen koophuis kunnen veroorloven, werkt huren in CR op de lange termijn niet voor ons, hetzij door veiligheid, verhuurders problemen, betrouwbaar water, slecht internet of stroomproblemen.
Internetproblemen - Een ander probleem waar we voortdurend tegenaan lopen is de afhankelijkheid van het internet. We zijn voor onze bediening aangewezen op het internet, waardoor kwalitatief en betrouwbaar internet belangrijker is dan water. We hebben voor de zekerheid meerdere lijnen, wat duur is. Vaak zijn alle opties matig, waardoor de onderzoeks- en onderwijsproductie wordt vertraagd. Daarbij krijgen onze kinderen online thuisonderwijs waarvoor internet noodzakelijk is. Zelden gaat er een dag voorbij waarin hun scholing niet negatief wordt beïnvloed.
Logistiek - De meeste 119 vrijwilligers verblijven al in de Verenigde Staten, waaronder één van onze leraren. Het verplaatsen van de 119 Studio naar de Verenigde Staten zou het opnemen van video’s logistiek gezien op meerdere manieren vergemakkelijken.
Efficiëntie - Dagelijkse bezigheden zijn in Costa Rica vaak uitputtend en contraproductief. Dat is van invloed op de tijd die beschikbaar is en besteed zou kunnen worden aan 119 Ministries. Bijvoorbeeld, alleen om een ​​simpele rekening te betalen, is 1,5 uur wachten bij de bank niet ongewoon. Ons voortdurende waterprobleem heeft ons recentelijk een hele dag gekost in een poging om het weer te laten werken (het bestaat uit twee pompen, twee tanks en een compressor). Omdat ik jaren als Six Sigma procesingenieur heb gewerkt, is de inefficiëntie psychologisch teisterend, en de verspilde tijd frustrerend.
Huidige huurobject te koop – Naast alle problemen die we momenteel hebben rondom ons huis waar de 119 Studio zich bevindt, is de eigenaar in financiële moeilijkheden geraakt en moet hij het verkopen. Als het verkocht wordt, zouden we in ieder geval geen praktische plek hebben om de 119 Studio naar toe te verplaatsen en zou het de vierde keer zijn dat we de studio zouden moeten verplaatsen.
Gezondheidsproblemen - Sommigen van jullie weten dit, en sommigen misschien niet. In maart 2014 kreeg ik te horen dat ik aan de ziekte van Parkinson lijdt. Denk aan Michael J. Fox. Voor een bepaalde tijd was het leven, zoals verwacht, niet goed voor mij en mijn familie. JHWH liet me echter een alternatieve manier zien om Parkinson te behandelen. Het gaat nu beter met mij dan voor mijn diagnose, en in bijna drie jaar zijn de symptomen niet toegenomen. Dit is ongehoord in de medische wereld en zou niet mogelijk zijn. Ik help nu honderden anderen met Parkinson en velen ervaren dezelfde resultaten. Zo heeft JHWH Parkinson veranderd in een zegen. Helaas mogen de supplementen die ik nodig heb, die zowel qua hoeveelheid en frequentie enorm zijn, niet worden geïmporteerd naar Costa Rica. Een tijdlang lukte het om ze per boot te laten verzenden, maar nu onderschept de douane onze pakketten en neemt ze in beslag. Het is niet praktisch om alleen heen en weer te vliegen voor de supplementen, en er bestaat een risico dat ook de luchthaven beveiliging de import van de benodigde supplementen zal blokkeren. Momenteel heb genoeg voorraad om het vol te houden tot december. Ik voel me gezegend dat Parkinson in principe slechts een herinnering is (het is een verschrikkelijke ziekte als u erover leest), maar geen toegang hebben tot mijn behandeling is op lange termijn onaanvaardbaar. Hoewel velen denken dat mensen met Parkinson alleen maar veel trillen of moeite met bewegen hebben, is het ergste van de ziekte dat je een schim van jezelf wordt. Dopamine is de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor vreugde en verbondenheid met anderen. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent om dingen te doen. Door Parkinson wordt het letterlijk onmogelijk om echt om iets te geven of echt geluk te voelen. Omdat het progressief is, is gisteren altijd je beste dag. Ik wens dit niemand toe en ben JHWH voor altijd dankbaar dat Hij het weggenomen heeft.
Vulkaan – Nog een interessante ontwikkeling is de vulkaan (Poas), niet ver van ons vandaan, die recentelijk actief is geworden. Hoewel een hevige uitbarsting vanwege de afstand voor ons waarschijnlijk niet gevaarlijk zou zijn, is de as en het gas (dat we al met kleine uitbarstingen hebben ervaren) gewoon niet goed voor iemands gezondheid. Het is iets wat er ook nog bovenop komt.
Hoewel er nog vele andere redenen zijn die het waard zijn om te vermelden, verwachten we dat we hiermee voldoende hebben aangegeven waarom we onze verhuizing overwegen. Costa Rica heeft zeker zijn doel gediend. Op veel manieren is het een geweldig land en we hebben geen spijt van onze tijd hier. Ons ultieme doel is echter om de 119 gemeenschap te dienen en wij hebben het gevoel dat we dat beter kunnen doen door deze verandering.

Dus, waar in de Verenigde Staten?
Daar zijn we nog niet helemaal over uit. Een aantal voorwaarden zijn: geen staatsbelasting, lage onroerend goed belasting en op redelijke afstand van familie/ vrienden voor de kinderen.

Wat is de tijdsplanning?
Tenzij de zorgen over onze veiligheid escaleren, hopen we de 119 Studio open te houden tot november of december. Dit geeft ons de mogelijkheid om zoveel mogelijk studies op te nemen voor de verhuizing en zorgt ervoor dat we ons wekelijkse publiceer schema ononderbroken kunnen aanhouden. We willen niet dat deze verhuizing invloed heeft op de 119 gemeenschap. Tijdens de overgang zullen we, om kosten te besparen, verblijven bij familie, als we op zoek gaan naar een permanente, ideale en stabiele locatie voor de 119 Studio. Het duurt normaal gesproken minimaal een paar maanden om apparatuur internationaal te verplaatsen, geluiddichte wanden te bouwen en alles in de studio op orde te brengen.
We realiseren ons dat dit een uitgebreid bericht was. We wilden verschillende dingen benoemen:
1) 119 Ministries heeft een nood en ondersteuning wordt gewaardeerd en is zelfs nodig.
2) 119 Ministries heeft voor de toekomst een passende locatie nodig waarbij de studio niet alleen een stabiele, goedkope, ideale locatie nodig heeft, maar ook de betrokken families van 119 een veilige omgeving zonder onnodige stress nodig hebben.
3) De beslissing is niet licht genomen en is grondig overwogen.
4) Hoewel we niet altijd onze moeiten en problemen bekend maken (we hebben het liever over positieve dingen), hebben 119 Ministries en de betrokken families uw gebed altijd nodig.
Wij danken u voor uw tijd en vriendschap, omdat we deze reis samen doormaken. Mochten er op dit moment vragen zijn of verduidelijking over deze mededeling nodig zijn, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We bidden dat JHWH u en jou blijft zegenen, en vergeet niet om alles te blijven onderzoeken. Sjalom.
- Van ons allen bij 119 Ministries
Op verzoek toegevoegd:
http://www.119Ministries.com/helping-119/supporting-119/
 
Vanuit Nederland kunt u een eventuele financiële bijdrage rechtstreeks overmaken aan 119 Ministries in Amerika, maar u kunt ook een bedrag overmaken naar het rekeningnummer van Stichting 119 Ministries Nederland (NL 09 RABO 0313 5725 69) onder vermelding van “Bijdrage verhuizing 119 Ministries USA”.

Verkeerd begrepen verzen van het Nieuw Testament – Week 10

In dit laatste deel van de blogserie Verkeerd begrepen verzen van het Nieuw Testament gaan we deze week kort in op de verkeerde uitleg van Kolossenzen 2:16 en Jacobus 2:14-26. Staat er in Kolossenzen 2 echt dat we ons niet meer hoeven te houden aan de spijswetten, de Feesten van God en Zijn Sabbat? Zegt Jacobus echt dat redding wordt bewerkt door daden?

Lees meer

Verkeerd begrepen verzen van het Nieuw Testament – Week 9

In de blogserie Verkeerd begrepen verzen van het Nieuw Testament gaan we deze week kort in op de vragen: “Wat betekent het dat Christus ons heeft vrijgekocht?" uit Galaten 5:1, 4 en "Hoe kan wandelen in de Geest betekenen dat we niet meer onder de Wet zijn”? genoemd in Galaten 5:18.

Lees meer

Verkeerd begrepen verzen van het Nieuwe Testament – Week 8

In de blogserie Verkeerd begrepen verzen van het Nieuw Testament gaan we deze week kort in op de vragen: “Wat betekent het dat Christus het einde is van de Wet van gerechtigheid?" uit Romeinen 10 en "Wat wordt ermee bedoeld dat we niet langer onder de leermeester zijn?" genoemd in Galaten 3.

Lees meer

Verkeerd begrepen verzen van het Nieuwe Testament - Week 7

In de serie Verkeerd begrepen verzen van het Nieuwe Testament gaan we in de blog van deze week kort in op de volgende vragen: “Wat betekent het om niet meer onder de wet te zijn”? uit Romeinen 6 en "Wat betekent het om gestorven te zijn voor de wet?”, zoals dat staat in Romeinen 7.

Lees meer

Contact gegevens

Postadres:    

Stichting 119 Ministries Nederland

Noorderdiep 84

9521 BE  Nieuw-Buinen

Nederland  

   

RSIN nr. 

K.v.K. nr.

IBAN Rekeningnr.

BIC

ANBI Status 

856754134

66924251

NL09 RABO 0313 572 569

RABONL2U

ja

 


 

Hebrew Roots Map Europe