Spreken we leven of dood?

Iets om te overwegen is alert zijn op hoe we spreken over mensen die nog niet hetzelfde denken als wij. Het gebeurt binnen de Hebrew Roots beweging maar al te vaak dat mensen die zaken anders bekijken dan wij worden geminacht, er wordt op hen neergekeken, of ze worden belachelijk gemaakt. De overgrote meerderheid doet hetzelfde bij ons. Hoe kunnen we een licht in de wereld zijn, waarin we de liefde van de Schepper laten zien en de vreugde van het leven in gehoorzaamheid, als we in alles laten merken dat we moe worden van mensen die onwetend (zonder kennis), dom, blind of verloren zijn?

Jesjoea zegt dat mensen die onderwijzen dat er een jota of tittel van de Wet is afgeschaft, de minsten zullen zijn in het Koninkrijk; er staat niet dat ze niet in het Koninkrijk zullen zijn. We moeten niet neerkijken op onze broeders (want iedereen die in het Koninkrijk zal zijn, is onze broeder en wij zijn niet de rechters die bepalen welke mensen dat zullen zijn) omdat zij het nog niet zo zien als wij. Ja, we moeten zijn als kinderen, als we naar de Vader komen, maar we moeten ons niet kinderachtig gedragen tegenover andersdenkenden of mensen die het niet met ons eens zijn, zelfs wanneer ze vijandig doen tegen ons. De minste, de grootste, en de opstandige zullen er altijd zijn; hoe we tegen of over anderen spreken mag niet worden bepaald door hoe wij over die persoon denken.


De Messias is ons voorbeeld; Hij wandelde in perfecte gehoorzaamheid in de volheid van de Torah en dus in liefde. Hij werd vaak belachelijk gemaakt, maar hij reageerde in liefde en met wijsheid. Hij bad voor degenen die Hem vervolgden, Hij sprong niet op de roddelwagen of ging negatief over anderen praten omdat Hij vond dat ze dom waren. In zijn geval, kende Hij hun hart; Hij kende hun rebellie. Niemand heeft vandaag de dag, buiten een openbaring van de Vader om, hetzelfde inzicht als de Messias. Heeft de Messias de Farizeeën berispt? Ja! In feite heeft Hij ze keer op keer ernstig berispt wanneer ze hun eigen tradities boven die van God stelden en ze tot torah maakt om te volgen en te gehoorzamen, waardoor ze zichzelf het gezag van het Woord toe-eigenden. Hij sprak niet negatief over hen, en gaf hen geen bijnamen zoals ‘anti-Messianen’ of ‘idioten’. Hij sprak hen aan op hun gedrag en noemde hen huichelaars, omdat ze de Torah aan het volk voorlazen, maar het tegenovergestelde voorleefden en onderwezen.


Vandaag de dag worden we geconfronteerd met soortgelijke omstandigheden die voortkomen uit onbegrip en indoctrinatie van eeuwenoud onderwijs. We moeten opkomen voor het Woord, maar we hoeven degenen die de Torah nog niet zo begrijpen als wij, niet belachelijk te maken. We horen vandaag de dag steeds vaker laster en liefdeloze woorden, uit de mond van mensen die de naam van de Schepper proclameren; mensen in de Hebrew Roots beweging of mensen die er juist uit zijn gestapt, maar ook van Joden en Christenen. We zeggen dat we het voorbeeld van de Schepper willen uitdragen, maar vervolgens halen we mensen die een andere overtuiging hebben onderuit.


Wij van 119 Ministries, zijn niet anders dan anderen. We zijn beschuldigd van het kleineren, beledigen of neerkijken op mensen die anders geloven dan wij, meestal door een van onze prikkelende afbeeldingen. Er is een verschil tussen aanstoot geven en ergens aanstoot aan nemen. Het Woord, de waarheid, is beledigend voor mensen die van de wereld zijn, maar we moeten ervoor waken aanstootgevend te zijn. We streven ernaar om niet slecht te spreken over anderen vanwege hun geloof, we willen hen niet belachelijk maken of bijnamen geven. Er zijn mensen die aanstoot nemen aan een aantal van onze afbeeldingen als die sarcastisch zijn over bepaalde doctrines die worden onderwezen. Er is aan ons gevraagd om dergelijke afbeeldingen te verwijderen en alleen afbeeldingen te verspreiden die de liefdevolle idealen van God verwoorden, die ook in het regulieren christendom worden onderwezen. Ons antwoord is altijd hetzelfde, we hebben een breed scala aan berichten, die gericht zijn op een breed publiek, uit alle lagen van de bevolking. Sommige afbeeldingen zijn krachtiger dan andere omdat bepaalde mensen een hardere boodschap moeten horen voordat hun aandacht wordt getrokken. Andere plaatjes gaan over de liefde van de Schepper en hoe wij Hem moeten liefhebben, door onze gehoorzaamheid. Sommige afbeeldingen zijn ontworpen om de waarheid van bepaalde Bijbelgedeeltes of de herkomst van bepaalde tradities aan het licht te brengen.


Onze bediening heeft als doel om het hele Woord van God te verspreiden onder alle volken. Dat is een heel breed publiek, waardoor we een groot aantal methoden en strategieën moeten gebruiken. Onze boodschappen en afbeeldingen zijn nooit bedoeld om andere mensen te beledigen of af te breken, maar alleen om het licht van de waarheid te delen. Er zullen mensen zijn die daar aanstoot aan nemen, maar het is nooit onze bedoeling om opzettelijk te beledigen. En daar kunnen wij niet zo veel aan doen; ergens aanstoot aan nemen is een persoonlijke beslissing (zoals we hebben behandeld in onze studie "We voelden ons beledigd"). Weet alsjeblieft dat we alleen de liefde van de Schepper willen delen en willen onderwijzen over Zijn Woord, over hoe we Hem kunnen liefhebben door onze gehoorzaamheid.


We moeten ons verenigen als lichaam van de Messias, en ons niet van elkaar afkeren door een verschil in opvatting, doctrine of mening. Of iemand nu een gelovige is binnen het reguliere christendom, een aanhanger van het Jodendom, of iets anders; we moeten hen de liefde van de Schepper laten zien en een aansprekend licht zijn door ons geloof in de Messias, in hoe we ons gedragen, en in hoe we spreken. Want waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over. Spreek je leven of dood tegen de mensen om je heen? Plant je zaden of breng je onkruid voort?

Sjalom

Contact gegevens

Postadres:    

Stichting 119 Ministries Nederland

Noorderdiep 84

9521 BE  Nieuw-Buinen

Nederland  

   

RSIN nr. 

K.v.K. nr.

IBAN Rekeningnr.

BIC

ANBI Status 

856754134

66924251

NL09 RABO 0313 572 569

RABONL2U

ja

 


 

Hebrew Roots Map Europe